Klädskåpsrensning.

11.05.2018 kl. 22:00

I och med flytten har vi nu mindre förvarsutrymme så har haft ett behov av att rensa i mitt klädskåp. Har satt alla vinterkläder i en kappsäck ut i skjulet. Där får dom stanna tills november. Här är sommaren lång och varm, så kommer inte att behöva tröjor och jackor. Däremot är mitt sommarklädskåp ganska magert och har inte riktigt hunnit anpassa min klädstil till dethär klimatet. Insåg nu vid rensningen att jag har proportionellt sett väldigt mycket mer höst-och vinter grejer, vilket ju i och för sig är ganska naturligt.

Lade också märke till att jag har väldigt mycket mörkblått. Visste ju nog det sedan innan men det blev ännu tydligare nu. Särskilt lade jag märke till att jag inte har egentligen något som jag kan matcha med det mörkblåa. Det blir liksom bara mörkt mörkt mörkt allting.

Så med hjälp av lite färgteori och inspiration från det så kallade capsule wardrobe konceptet har jag bestämt mig för att sakta enhetliga mitt klädskåp, dvs. Tänka igenom dom färgerna jag trivs allra bäst i och sedan bygga upp an efter med plagg som passar in och som jag verkligen behöver. Tanken är att inte slösa pengar, tid och utrymme på kläder som man ändå aldrig använder utan i stället ha en struktur med ett antal utvalda plagg som alla funkar ihop. 

Jag är inte känd för att bry mig så mycket om outfits och styling så har kollat på videor på youtube för att sätta mig in i allt detta. Det har hjälpt mig jättemycket att få en helhetsbild och ge lite grunder för att förstå hur jag skall tänka kring stil, färg och framförallt kvalitet. Har hittat bl.a. en fransk ung designer - Justine Leconte - som förklarar på ett förståerligt sätt om bl.a. olika färgkimbinationer, kroppstyper och hur man skall hitta rätt passade kläder för just en själv beroende på hurdana former man har etc etc. 

 

 

 

P. S.