2012

22.05.2018 kl. 12:17

Vaknade idag med en konstig flashback till för ca 5-6-7 år sedan, till tiden kring studenten och de första studieåren. Man lyssnade på avicii på hemmafester i skärgården och var nog allmänt ganska borttappad.

2011, 2012, 2013,2014.... 19,20,21,22 år var man då. 

Flyttar till Göteborg 2012 och upplevelsen där var långt ifrån ett så kallat idylliskt studieliv. Jag kommer in i en dimmig och rätt så isolationistisk period i mitt liv och jag lyckas aldrig riktigt känna mig hemma i det annars rätt så charmiga vänsterfästet. 

Jag har alltid haft svårt för smalltalk och för att knyta vänskapsband behöver jag umgås regelbundet med någon under en längre tid. Jag blir endera deep direkt eller så inte alls och jag kan verka kall och likgiltig inför folk som inte känner mig. Jag var också allmänt irriterad på den politiskt korrekta bubblan som institutionen befann sig i. Var man inte vegan feminist vänster så fanns det inte plats för en. Ja, jag tillhör själv samma grupp av världsälskande hippies men kunde ofta känna mig som den oslipade finnjäveln i diskussioner där alla satt och höll med med varandra. 

Hade också väldigt svåra eksem under dehär perioden vilket gjorde mitt sinne ännu mer inskränkt. Hade som tur några pålitliga och stabila personer i min närhet och det var nog min räddning. 

Detta var också kulmen på internets konspirationsteorier. Alltså gud vad mycket tid jag kunde slösa på dem. Det var som att bli addicted av en tv serie. Man vet att det inte är påriktigt men man måste ändå få veta fortsättningen. 

Tur har mycket hänt sedans dess och det är på många sätt skönare att vara 25 än att vara 20. 

 

 

P. S.