Hjälp på traven inför 2019

25.12.2018 kl. 20:05

Detta skall vara som ett litet inspirations och motivationsinlägg för mig själv. Hittade en bild från min dagbok från 2017, skrivit ett mål där: börja jobba eller studera inom trädgård. 

Och det kan jag väl säga att jag gjort. 2018 har väl varit ett slags stabiliseringsår för mig. 

(Efter kandidatexamen var jag helt borttappad. Jag var inte motiverad till nånting, inte ens att resa verkade ha någon mening. Det var också då jag började ifrågasätta vad jag ville. Det faktum att jag inte kände mig hemma på universitetet och att mina framgångar var mediokra gjorde att en magisterutbildning inte kändes relevant för mig just då. Jag var urtrött på skolan och kände inte att jag lärde mig nåt. Det var visserligen en bra allmänutbildning men för arbetslivet har det inte gett någonting.)

Nåja. 2017 var fortfarande ganska turbulent men under 2018 har saker hittat sin plats (iallafall för stunden). Har ett jobb där jag trivs inom en bransch som känns relevant för mig. Inkomsten är mager jämfört med levnadsstandarden på den miljonärdränkta rivieran. Men jag trivs. Jag har lärt mig ett nytt språk och jag lär mig konkreta saker som hjälper mig med mitt stora framtidsmål, vilket är att ha en egen självförsörjande gård. 

2019 skall jag inte göra några enorma förändringar utan förbättra och ge mer tid åt det jag redan håller  på med. 

Mål för 2019 :

  • Att gå så många miniutbildningar som möjligt inom odling 
  • Ge mer tid åt bloggen och 
  • Att skriva en novell och andra korta historier

Träningsmål: 

  • Fortsätta träna 4ggr/vecka
  • Kort sikt: Mark 60 kg, 50 kg knäböj, 30 bänk
  • Medel/Lång sikt: göra en pull up, knäböj 60 kg. 

Och ta en tatuering. Jag bläddrar på pinterest nästan dagligen. Jag har bara otroligt svårt för att bestämma mig. Men i år skall jag ta en. Nu måste jag bara slå fast något och hålla mig vid det. 

P. S.