Money diary summering

08.01.2019 kl. 20:34

Måndag 7.1.2019

Vaknar 06.00 av alarmet. Snoozar. Snoozar igen. Och ännu en tredje gång. Ska tillbaka till jobbet idag. M kokar kaffe till mig. Han dricker inte kaffe men laddar espressopannan i köket så att kaffet är klart när jag äntligen hasar mig ner 06.35.

Dricker kaffe i 45 min. Sitter vid matbordet och kollar på nåt på youtube. Någon kan tycka att det är en lång tid att sitta och inte göra någonting. Det är väl sant. Men jag tycker om min morgonstund. Det är min stund att ladda inför dagen. Sedan stiger jag upp och klär på mig, packar matlåda och arbetskläder på bara några minuter. Har lite tid över och diskar undan (har verkligen ansträngt mig för att bli mer städig. Att diska undan varje dag istället för att låta disken stå tills det inte längre finns några rena kärl är något jag har fått lära mig själv att göra. En liten vana som jag ändrar sakta på.)

Åker hemifrån 07.45, på jobbet 08.00. Har ett trevligt jobb men det börjar bli aningen monotont. Hemma 17.30. Ingen träning ikväll, är dock nöjd över att jag kommit bra igång med träningen efter juluppehållet. Middag framför youtube. M jobbar sent som vanligt. Jag diskar undan (igen!) Kokar en kopp te och lyssnar på Skäringer & Mannheimer. Orkar inte koncentrera mig ända till slutet utan börjar skriva istället.

Sammanfattar förra veckans spendering, det ser ut ungefär såhär:

 

I och med att det var nyår och vi åkte omkring lite grann så har denna veckan varit dyrare än en normal vecka, dessutom ingick ett körre inköp i form av två nya bildäck. 

Skall försöka fortsätta hålla koll och i något skede publicera hur en normal, "vardagsvecka" ser ut här nere i södra frankrike. Kan redan avslöja att frågan inte är om något lyxliv, tvärtom är lönerna här lägre men kostnaderna så gott som lika höga som i Finland. Vilket är något jag också funderat mycket på det senaste; hade jag vilket annat som helst låglöne jobb i Finland hade jag tjänat flera hundra euro mer i månaden. Nåja,det är en nöt jag ännu inte knäckt. Dvs. har inte beslutat ifall det är värt att stanna här eller inte...

 

P. S.